Hitro testiranje s HAGT testi v Ljubljani

V sodelovanju s pooblaščenim koncesionarjem GroMed otorinolaringologija d.o.o. izvajamo hitro testiranje v Ljubljani vsak dan od ponedeljka do sobote med 09.00 in 20.00 uro. Zdravi posamezniki brez simptomov ter znakov akutne okužbe dihal in prebavil se lahko zglasijo na eni izmed treh lokacij, kjer bodo opravili hitro testiranje. Ljubljana ponuja testiranje (hitri testi in ne PCR testi) vsem osebam z veljavnim zdravstvenim zavarovanjem v Sloveniji. S seboj prinesite veljaven osebni dokument in zdravstveno izkaznico. V primeru pojava simptomov in znakov okužb Covid-19, kamor sodijo vročina, kašelj, izguba vonja in okusa, prehlad in prebavne težave, ne prihajajte po potrditev okužbe na testiranje v Ljubljani, temveč ostanite doma ter se posvetujte z osebnim zdravnikom preko elektronske pošte ali telefona. Zdravnik vam bo podal natančna navodila, kako ravnati naprej. Hitro testiranje Ljubljana izvaja pod strogimi zaščitnimi ukrepi, zato vas prosimo, da dosledno upoštevate dana navodila. S hitrim testiranjem želimo odkriti okužene osebe brez značilnih simptomov in znakov okužbe, zato je treba med čakanjem na testiranje upoštevati samozaščitne ukrepe ter poskrbeti za ustrezno higieno rok in kašlja, vzdrževanje ustrezne medsebojne razdalje 2 m in pravilno nošenje zaščitne maske.

Hitro testiranje za samo 10 EUR

Potek hitrega testiranja s HAGT testi v Ljubljani

Hitro testiranje Ljubljana izvaja na treh lokacijah, in sicer na zunanjem parkirišču Aleje, pred glavnim vhodom v CityPark in v Centru Vič. Predhodno naročanje na testiranje ni potrebno, bris pa se odvzame iz zgornjih dihal (nosni bris). Za hitro testiranje v Ljubljani se uporabljajo hitri antigenski testi, HAGT testi, z najvišjo možno občutljivostjo. ki so na seznamu medsebojno priznanih EU testov in tako veljavni v vseh državah Evropske unije. HAGT testi, ki preverjajo prisotnost SARS-CoV-2 proteinov, so primerni le za ugotavljanje aktivne okužbe. Po končanem testiranju boste v roku 30 minut do 2 uri prejeli SMS potrdilo. Dvojezično (slovensko in angleško) potrdilo, ki je veljavno tudi za prehod meje, dobite takoj po hitrem testiranju. Če potrebujete EU digitalno potrdilo, nas o tem obvestite pred hitrim testiranjem. Dobili boste natančna navodila, kako preko elektronske pošte poslati zahtevo za izdajo EU potrdila. Še isti dan boste prejeli odgovor z EU digitalnim potrdilom. Ker je namen testiranja s hitrimi testi, da rezultate prejmete čim prej, lahko EU digitalno potrdilo natisnete približno eno uro po testiranju s kvalificiranim digitalnim potrdilom ali s smsPass preko portala zVem. Potrdilo je mogoče pridobiti tudi v bližnji lekarni s predložitvijo kartice zdravstvenega zavarovanja. Za več informaciji o testiranju v Ljubljani s hitrimi antigenskimi testi obiščite našo spletno stran www.preventivnipregledi.si ali pa nam pišite na info@preventivnipregledi.si.

 

Testiranja se opravlja na naslednjih lokacijah:

Testiranje s hitrimi testi na zunanjem parkirišču Aleje, na Rakuševi ulici 1, v Centru Vič, Jamova cesta 105 ter v City parku, na Moskovski ulici 4, Ljubljana. Hitro tesiranje se izvaja še v Park Center Koper, Ankaranska c. 3a, Koper, Supernova Qlandia Nova Gorica, Cesta 25. junija, Nova gorica in Supernova Qlandia Kranj, Cesta 1.maja 77, Kranj, na vseh lokacijah hitro testiranje poteka od 9:00 do 20:00 ure.