Hitro testiranje: Ljubljana ponuja več lokacij za testiranje

Hitro testiranje Kranj

V zadnjem mesecu se tudi v Sloveniji zelo hitro širi nova različica koronavirusa, t.i. Omikron. Prav zaradi tega je še toliko bolj pomembno pogosto hitro testiranje. Ljubljana za to ponuja kar tri lokacije. Vse tri se nahajajo pred trgovskimi centri, zato so enostavno dostopne. Prav tako je priročen njihov delovni čas, saj se lahko za brezplačno hitro testiranje v Ljubljani odločite praktično skozi ves dan.

Hitro testiranje Ljubljana

Hitro testiranje v Ljubljani na voljo pred tremi trgovskimi centri

Hitro testiranje s potrdilom v Ljubljani je dostopno na treh COVID točkah.

 • Nakupovalno središče Aleja
 • Center Vič
 • Shopping center CityPark

V Aleji boste točko, kjer boste lahko opravili brezplačni hitri test, našli na zunanjem parkirišču.
Enako je COVID točka urejena tudi pred Centrom Vič. Le-ta se nahaja na zunanjem parkirišču, ki ga boste našli pred trgovino Interspar.
Hag testiranje v Ljubljani pa je na voljo tudi v enem največjih trgovskih centrov, pred trgovskim centrom CityPark. Točka se nahaja pred glavnim vhodom, torej nasproti parkirne hiše, oz. pri trgovini Mango.

Teste izvajalci (pooblaščeni koncesionar GroMed, otorinolaringologija d.o.o.) izvajajo preko nosne votline. Le-ti pa so veljavni v vseh evropskih državah.

Hag testiranje Ljubljana: delovni čas

Vse omenjene točke opravljajo testiranja od ponedeljka do četrtka od 8. do 20. ure. V petek in soboto se delovni čas podaljša do 21. ure. Ob nedeljah in praznikih so točke zaprte.

Hitro testiranje

Brezplačno testiranje v Ljubljani samo za imetnike zdravstvene kartice

Hitro testiranje v Ljubljani je sicer dostopno tako za Slovence, ki so imetniki zdravstvene kartice, kot za tujce. Obojni ob testiranju dobijo tudi potrdila. Testiranje (hitro) v Ljubljani pa je vseeno brezplačno le za plačnike zdravstvenega zavarovanja, oziroma za imetnike zdravstvene kartice. Ostali morajo le-tega plačati 7€.

Tako plačniki kot imetniki zdravstvene kartice bodo ob testiranju dobili potrdilo v slovenščini in/ali angleščini, kjer bo jasno razločen rezultat odvzema brisa. Na potrdilo bo potrebno počakati kakšnih 15 minut, to pa bo veljalo tudi za prehajanje meje.

Po drugi strani bodo imetniki zdravstvenih kartic dobili, kot je veljalo tudi prej, še SMS sporočilo. Na le-tega bodo odgovorili z zadnjima dvema številkama svoje zdravstvene kartice in nato dobili rezultat testiranja. V primeru, da bo test pokazal na koronavirusno bolezen, bodo dobili tudi navodila NIJZ, kako ravnati naprej.

Brezplačno testiranje v Ljubljani

Testiranje: hitro Ljubljana s svojimi lokacijami omogoča brez naročanja

Za hitro testiranje v Ljubljani na omenjenih lokacijah se sicer ni potrebno naročiti. Testi so namenjeni na videz zdravim posameznikom, brez simptomov, ki bi kazali na bolezen.

Tisti, ki sumijo, da so zboleli, oziroma imajo simptome bolezni, kot so kašelj, nahod, težko dihanje in vročina, naj se obrnejo na (svoje) zdravnike. Le-ti jih bodo nato napotili na PCR testiranje. PCR testiranje pa se, po drugi strani, ne more izvajati brez predhodnega naročanja.

Hitro testiranje - preventivni pregledi

Hag test: Ljubljana ni edini kraj, kjer ga lahko opravite brezplačno

Preventivni pregledi – podjetje, ki je organizator hitrega testiranja v Ljubljani, organizira le-to tudi v številnih drugih krajih po Sloveniji.
Maribor: Supernova Qulandia, Europark in Maribor Center pri hotelu Piramida.

 • Koper: Park Center
 • Nova Gorica: Supernova Qulandia
 • Kranj: Supernova Qulandia
 • Kamnik: Supernova Qulandia
 • Ptuj: Supernova Qulandia
 • Novo mesto: Supernova Qulandia
 • Celje: Citycenter
 • Lucija: Hipermarket Mercator
 • Grosuplje: Hipermarket Spar
 • Postojna: Hipermarket Spar
 • Škofja Loka: Merkur
 • Sežana: Hipermarket Mercator
 • Vrhnika: Hipermarket Spar

Testiranja v vseh omenjenih krajih so na voljo v času delovanja trgovin, oziroma trgovskih centrov. Delovni čas preverite na spletni strani Preventivni pregledi ali na licu mesta, na samih lokacijah. Povsod pa se testiranje izvaja zunaj, pred trgovskimi centri, oziroma na parkiriščih.